5 výhod slazení medem!

Že je med tekuté zlato a v dávných dobách se využíval jako platidlo je Ti už asi dávno známo. A že má nespočet zdravotních benefitů už víš určitě taky. A protože jsi chytrá hlavička tak určitě víš, že je med ve všech ohledech nutričně lepším sladidlem než je cukr nebo jakákoliv umělá sladidla.

Chceš však znát 5 hlavních důvodů, proč je slazení medem výhodné? Určitě chceš, jinak bys tento článek pravděpodobně jen tak nenašel.

Tak pojďme na to!


ceskejmed-vcela

1. Přírodní antibakteriální vlastnosti: Med obsahuje peroxid vodíku, který pomáhá zabíjet bakterie a bránit infekcím. Jeho nízký obsah vody a kyselé pH tvoří nepříznivé prostředí pro růst bakterií

2. Protizánětlivý účinek: Studie ukázaly, že med může snižovat zánětlivé markery v těle a zlepšovat celkovou imunitní funkci, což může přispět k snížení rizika onemocnění srdce a cukrovky.

3. Antioxidanty: Med je bohatým zdrojem antioxidantů, včetně fenolických sloučenin a flavonoidů, které pomáhají neutralizovat volné radikály a snižují oxidační stres v těle. 

4. Účinek proti kašli a bolesti v krku: Med může sloužit jako přírodní lék na kašel a bolesti v krku, může být stejně účinný jako volně prodejné léky proti kašli, zvláště u dětí.

5. Podpora hojení ran: Med je užíván pro své schopnosti urychlovat hojení ran, předcházet infekcím a podporovat obnovu tkáně. Také vytváří ochrannou bariéru nad ranami, což je udržuje čisté a vlhké.

 

Tak co, sladit medem se fakt vyplatí, viď? Mrkni na naši nabídku klasických medů a pokud chceš zkusit i něco netradičního, ale pekelně dobrého, koukni i na naše ochucené medy, v nabídce máme například jahody v medu, maliny v medu, borůvky v medu nebo třeba broskve v medu.

Při nachlazení přijde vhod rakytník v medu a zázvor v medu.

V zimě zahřeje skořice v medu a po ránu nakopne káva v medu.

 

IMG_0143