MED S MALINAMI 250 G

Čistě přírodní České ovoce
Značka: ČeskejMed
159 Kč
Vymeteno, nemáme teď ani jeden kus
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Českej med a české maliny. Jen příroda. Žádné chemické šmakulády.

Detailní informace

Bojujeme proti přeprodeji medu
Bojujeme proti včelařům s medem z dovozu
Včely milujeme a rozumíme jim
Zajišťujeme včelám přirozený život
Věrnostní slevy pro registrované zákazníky
Věrnost oplácíme slevou
Včelí med z Vysočiny, přímo od včelaře
Včelaříme v čisté přírodě
Máme perfektní zákaznický servis
Zákaznický servis 24/7
Zkušení včelaři - nejlepší med
Rodinné včelařství s 18 lety zkušeností

Detailní popis produktu

Spojili jsme náš kvalitní med z Vysočiny a lyofilizované maliny a vznikla z toho chuťová bomba plná pozdního léta, rozkvetlých květin a zralých malin.

Vždy, když jsme jako malí přijeli k babičce, první cesta vedla na zahradu. Měli jsme tam takovou "obchůzku po dobrotách ze zahrady", první kroky vedly ke keřům, které byly plné velkých tmavě růžových malin. Potom jsme sedli k babičce do kuchyně a už ode dveří voněla malinová bublanina. Na večeři udělala babička malinový koktejl z malin a poctivého kravského mléka a jak nám pak bylo dobře. V bříšku jako v pokojíčku.

 


 

A jak jsem jej tedy vyrobil?

" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo -  a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.

Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.

Nebojte, vše probíhá za studena.

Poté do pastovače přisypu lyofilizované maliny a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra

IMG_2481


 

Jaká je konzistence?

"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.

Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.

 


 

Jak jej využíváme u nás doma?

" No tak to vám povím naprosto přesně, to poprosím Klárku ať zaběhne pro čerstvý kváskový chléb vedle do krámku. Než se vrátí, vytáhnu z lednice kostku másla. Jakmile je chléb na stole, namažu vrstvu másla tak akorát a na něj namažu poctivou vrstvu tohoto medu. To je vám taková lahoda. Jo a taky na palačinky je naprosto geniální.

A nebo z něj vykouzlím super nápoj, který je boží teplý i studený. Vezmu hrneček, dám do něj lžičku tohoto medu a zaliju jej horkou vodou.

V zimě přidám kapánek citronové šťávy nebo rumu, v létě pár lístků máty.

A pro malou Barunku se hodí na Babyccino - našleháme mléčnou pěnu a do ní zašleháme lžičku medu. Poté všichni společně pijeme kafíčko (každý to svoje) a je to super. Fantazii se meze nekladou. " včelař Ondra


 

Benefity malin

  • Regulují hladinu cukru v krvi
  • Podporují správnou funkci srdce a nervové soustavy
  • Pomáhají snižovat krevní tlak a cholesterol

 

Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované maliny 5%.

Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).

 


 

Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů

 ceskejmed-vcela

Návrh bez názvu (13) 

Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.

Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.

 

ceskejmed-vcelinceskejmed-pohled-od-vcelina


 

Kdo je včelař? Nebo včelařka?

Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?

Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!

 379659639_854185662788800_4611112829163517854_n


 

Kde ochucené medy vyrábíme?

Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.

Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.

Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.

 


 

Jak ochucené medy děláme? 

Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.

Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.

Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.

Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.

ceskejmed-rakytnik-v-pastovaci ceskejmed-jahodovy-med-ve-sklenicich

 

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LO Avatar autora | 15.6.2024
Chutná skvěle.
5
AK Avatar autora | 19.2.2024
Výborný :)
5
VJ Avatar autora | 1.11.2023
Koupila jsem jako dárek, takže jsem neochutnala. Ale vypadá výborně.
5
MH Avatar autora | 30.10.2023
Velice spokojena, moc chutná