MED S JAHODAMI 250 G

165 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
16.10.2024
Možnosti doručení

Českej med a jahody. Nic víc, nic míň. Žádné chemické šmakulády.

Detailní informace

Bojujeme proti přeprodeji medu
Bojujeme proti včelařům s medem z dovozu
Včely milujeme a rozumíme jim
Zajišťujeme včelám přirozený život
Věrnostní slevy pro registrované zákazníky
Věrnost oplácíme slevou
Včelí med z Vysočiny, přímo od včelaře
Včelaříme v čisté přírodě
Máme perfektní zákaznický servis
Zákaznický servis 24/7
Zkušení včelaři - nejlepší med
Rodinné včelařství s 18 lety zkušeností

Detailní popis produktu

Spojili jsme náš kvalitní med z Vysočiny a lyofilizované jahody a vznikla z toho chuťová bomba plná pozdního léta, rozkvetlých květin a sladkých jahod.

Milujeme kuchyni našich babiček a tam se s jahodami přes sezónu opravdu nešetřilo, nejednou nám připravila koláč s jahodami a drobenkou, knedlíky s jahodami a co teprve taková domácí jahodová zmrzlina se smetanou? Vždycky ji připravila do kelímků od jogurtu a měla jí plný mrazák. 

 


 

A jak jsem jej tedy vyrobil?

" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo -  a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.

Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.

Nebojte, vše probíhá za studena.

Poté do pastovače přisypu lyofilizované jahody a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra

IMG_2101


 

Jaká je konzistence?

"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.

Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.

 


 

Jak jej využíváme u nás doma?

" No tak to vám povím naprosto přesně, to poprosím Klárku ať zaběhne pro čerstvý kváskový chléb vedle do krámku. Než se vrátí, vytáhnu z lednice kostku másla. Jakmile je chléb na stole, namažu vrstvu másla tak akorát a na něj namažu poctivou vrstvu tohoto medu. To je vám taková lahoda. Jo a taky na palačinky je naprosto geniální.

A nebo z něj vykouzlím super nápoj, který je boží teplý i studený. Vezmu hrneček, dám do něj lžičku tohoto medu a zaliju jej horkou vodou.

V zimě přidám kapánek citronové šťávy nebo rumu, v létě pár lístků máty.

A pro malou Barunku se hodí na Babyccino - našleháme mléčnou pěnu a do ní zašleháme lžičku medu. Poté všichni společně pijeme kafíčko (každý to svoje) a je to super. Fantazii se meze nekladou. " včelař Ondra

IMG_3002


 

Benefity jahod

  • Jsou plné antioxidantů
  • Obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny
  • Pomáhají urychlit proces regenerace

 
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.

Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované jahody 5%.

Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).

 


 

Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů

 ceskejmed-vcela

Návrh bez názvu (13) 

Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.

Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.

 

ceskejmed-vcelinceskejmed-pohled-od-vcelina


 

Kdo je včelař? Nebo včelařka?

Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?

Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!

 379659639_854185662788800_4611112829163517854_n


 

Kde ochucené medy vyrábíme?

Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.

Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.

Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.

 


 

Jak ochucené medy děláme? 

Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.

Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.

Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.

Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.

ceskejmed-rakytnik-v-pastovaci ceskejmed-jahodovy-med-ve-sklenicich

 

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JT Avatar autora | 16.2.2024
Byl to dárek a jen se po něm zaprášilo, naprosto vynikající 👍
5
VK Avatar autora | 27.12.2023
Dobrý den. S nákupem medu jsem velmi spokojená, rychlá dodávka a chutově také super. Hodnotím velmi kladně, s pozdravem Krayzlová.
5
AG Avatar autora | 24.8.2023
Tohle je naprostá dokonalost. Lahodná, jemná a zároveň výrazná chuť jahod v kombinaci s tím nejlepším medem, co jsem kdy jedla. Jsem zákazníkem už nějaký ten rok a stejně mě nepřestávají překvapovat. Jen tak dál. PS: na vánočku s máslem už nic jiného nechci (teda kromě medu s malinami a borůvkami 😃)
5
ŽŠ Avatar autora | 17.8.2023
Výrazná chuť jahod. Je opravdu vynikající, moc ho doporučuji.