MED S JAHODAMI 250 G
Detailní popis produktu
Spojili jsme náš kvalitní med z Vysočiny a lyofilizované jahody a vznikla z toho chuťová bomba plná pozdního léta, rozkvetlých květin a sladkých jahod.
Milujeme kuchyni našich babiček a tam se s jahodami přes sezónu opravdu nešetřilo, nejednou nám připravila koláč s jahodami a drobenkou, knedlíky s jahodami a co teprve taková domácí jahodová zmrzlina se smetanou? Vždycky ji připravila do kelímků od jogurtu a měla jí plný mrazák.
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu lyofilizované jahody a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
" No tak to vám povím naprosto přesně, to poprosím Klárku ať zaběhne pro čerstvý kváskový chléb vedle do krámku. Než se vrátí, vytáhnu z lednice kostku másla. Jakmile je chléb na stole, namažu vrstvu másla tak akorát a na něj namažu poctivou vrstvu tohoto medu. To je vám taková lahoda. Jo a taky na palačinky je naprosto geniální.
A nebo z něj vykouzlím super nápoj, který je boží teplý i studený. Vezmu hrneček, dám do něj lžičku tohoto medu a zaliju jej horkou vodou.
V zimě přidám kapánek citronové šťávy nebo rumu, v létě pár lístků máty.
A pro malou Barunku se hodí na Babyccino - našleháme mléčnou pěnu a do ní zašleháme lžičku medu. Poté všichni společně pijeme kafíčko (každý to svoje) a je to super. Fantazii se meze nekladou. " včelař Ondra
Benefity jahod
- Jsou plné antioxidantů
- Obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny
- Pomáhají urychlit proces regenerace
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované jahody 5%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.