MED S BROSKVEMI 250G

Čistě přírodní České ovoce
Značka: ČeskejMed
159 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
13.5.2024
Možnosti doručení

Českej med a české broskve. Šťavnaté, ručně sbírané. Z Moravy.

Detailní informace

Bojujeme proti přeprodeji medu
Bojujeme proti včelařům s medem z dovozu
Včely milujeme a rozumíme jim
Zajišťujeme včelám přirozený život
Věrnostní slevy pro registrované zákazníky
Věrnost oplácíme slevou
Včelí med z Vysočiny, přímo od včelaře
Včelaříme v čisté přírodě
Máme perfektní zákaznický servis
Zákaznický servis 24/7
Zkušení včelaři - nejlepší med
Rodinné včelařství s 18 lety zkušeností

Detailní popis produktu

Je léto, procházíš se u babičky po zahradě a už z dálky cítíš vůni zralých broskví. Přijdeš k broskvoni a po jedné z nich sáhneš, zakousneš se a šťáva ze zralé broskve ti steče po bradě až na tričko. Nevadí ti to, protože takhle prostě chutná léto.

Přijdeš zpět k babičce do kuchyně a na stole už čeká kynutý koláč nebo bublanina s broskvemi a drobenkou. Neodoláš, vezmeš si a je ti dobře.

Pecka představa, žejo? Pojďte si chuť léta připomenout s naším medem s broskvemi. Je to pecka a je bez pecek! 

 


 

A jak jsem jej tedy vyrobil?

" Tak tohle je milý zrod našeho dalšího medu. Seděli jsme s Klárkou na terase a užívali si posledních letních dnů. V tom Klárka říká hele, měli bychom udělat nějakej letní med aby si naši zákazníci mohli připomenout chuť léta kdykoliv během roku.

Chuť léta.. chuť léta.. chuť léta... jasně! Šťavnaté broskve! No a bylo to. Dali jsme dohromady náš pastovaný med a lyofilizovné broskve a vzniklo léto. Medové léto.

Pastovaný med je klasický tekutý med, který se zpracuje v pastovači. Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.

Nebojte, vše probíhá za studena a bez dalších zásahů, jen se míchá." včelař Ondra

IMG_3992


 

Jaká je konzistence?

"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.

Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.

IMG_4018_1

 


 

Jak jej využíváme u nás doma?

" Tenhle letní med využíváme rádi na čerstvé pečivo s máslem, nebo je fakt boží, když se vyšlehá tvaroh a do něj se přidá tak akorát broskvového medu. Vznikne perfektní sladká tvarohová pomazánka s ovocem. No a pak Klárka udělá kopec palačinek a už jen mažeme a baštíme. A nebo, když máme záchvat dietního stravování, tak si tuhle pomazánku dopřejeme s ořechy a je na světě perfektní nutričně vyvážená snídaně nebo sváča.

A pro malou Barunku se hodí na Babyccino - našleháme mléčnou pěnu a do ní zašleháme lžičku medu. Poté všichni společně pijeme kafíčko (každý to svoje) a je to super. Fantazii se meze nekladou. " včelař Ondra


 

Benefity broskví

  • Jsou plné antioxidantů
  • Elixír mládí pro pleť
  • Snižují riziko vzniku srdečních chorob

 
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.

Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované broskve 5%.

Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).


 

 

Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů

 ceskejmed-vcela

Návrh bez názvu (13) 

Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.

Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.

 

ceskejmed-vcelinceskejmed-pohled-od-vcelina


 

Kdo je včelař? Nebo včelařka?

Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?

Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!

 379659639_854185662788800_4611112829163517854_n


 

Kde ochucené medy vyrábíme?

Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.

Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.

Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.

 


 

Jak ochucené medy děláme? 

Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.

Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.

Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.

Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.

ceskejmed-rakytnik-v-pastovaci ceskejmed-jahodovy-med-ve-sklenicich

 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VS Avatar autora | 26.12.2023
Výborný