MED SE ŠÍPKY 250g
Detailní popis produktu
České šípky sušené mrazem a náš českej med. Šípky jsou takový náš národní zimní poklad. Jsou plné vitamínu C. Čaj s medem se šípky má také několik blahodárných účinků. Takže na co jsou šípky?
Pomáhají zpevňovat cévy a bojovat proti křečovým žilám. Díky vitamínu C působí proti nachlazení a chřipce. Také pomáhá normalizovat trávení a kondici kloubů.
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu lyofilizované šípky a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
" Šípkový med je taková naše přírodní domácí lékárnička. Společně s medem s rakytníkem a medem se zázvorem tvoří naši svatou trojici. Když někoho z nás bací bacil, nasazujeme tyhle naše přírodní zbraně a do pár dní máme klid.
A pro malou Barunku se hodí na Babyccino - našleháme mléčnou pěnu a do ní zašleháme lžičku medu. Poté všichni společně pijeme kafíčko (každý to svoje) a je to super. Fantazii se meze nekladou. " včelař Ondra
Benefity šípků
- Jsou plné antioxidantů
- Pomáhají normální funkci dýchacího systému
- Přispívají normálnímu stavu kloubů
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované šípky 5%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.