MED S RYBÍZEM 250g

169 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Českej med a ručně sbíraný český rybíz. Jen příroda. Žádné chemické šmakulády.

Detailní informace

Bojujeme proti přeprodeji medu
Bojujeme proti včelařům s medem z dovozu
Včely milujeme a rozumíme jim
Zajišťujeme včelám přirozený život
Věrnostní slevy pro registrované zákazníky
Věrnost oplácíme slevou
Včelí med z Vysočiny, přímo od včelaře
Včelaříme v čisté přírodě
Máme perfektní zákaznický servis
Zákaznický servis 24/7
Zkušení včelaři - nejlepší med
Rodinné včelařství s 18 lety zkušeností

Detailní popis produktu

Chuť zahrady v jedné skleničce. Včelky si spokojeně pobzukují v rohu zahrady a hned naproti právě dozrál černý rybíz. No nic, to bereme. Trháme, lyofilizujeme  mícháme do medu.

Proč? Protože milujeme chuť čerstvého ovoce po celý rok a tohle je přesně ta příležitost, jak jej uchovat. Navíc med s rybízem je už připravená pochoutka, kterou stačí namazat na rohlík nebo palačinku a dobrota je na světě.


 

A jak jsem jej tedy vyrobil?

" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo -  a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.

Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.

Nebojte, vše probíhá za studena.

Poté do pastovače přisypu lyofilizovanž černý rybíz a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra

 


 

Jaká je konzistence?

"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.

Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu několik minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.

 


 

Jak jej využíváme u nás doma?

“Tak tady jsem se na odpověď obzvlášť těšil. Protože, lidičky.. kdybyste věděli, jaká je to dobrota, když si uděláte čerstvé palačinky, potřete je medem s rybízem a ozdobíte domácí šlehačkou! Nebudu zapírat, mám na ně teď obrovskou chuť.

Ale výborný je také do tvarohových taštiček vařených ve vodě a sypaných strouhaným perníkem. A taky do milk - shaku, ten miluje úplně nejvíc naše Barunka.” včelař Ondra.

 


 

Benefity černého rybízu 

  1. Působí proti bakteriím, virům a plísním.
  2. Podporuje prevenci rakoviny plic, kůže a prsou.
  3. Podporuje léčbu křečových žil

 

Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.

Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizovaný černý rybíz 5%.

Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).

 


 

Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů

 ceskejmed-vcela

Návrh bez názvu (13) 

Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.

Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.

 

ceskejmed-vcelinceskejmed-pohled-od-vcelina


 

Kdo je včelař? Nebo včelařka?

Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?

Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!

 379659639_854185662788800_4611112829163517854_n


 

Kde ochucené medy vyrábíme?

Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.

Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.

Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše medová dílna.

 


 

Jak ochucené medy děláme? 

Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.

Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.

Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.

Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.

ceskejmed-rakytnik-v-pastovaci ceskejmed-jahodovy-med-ve-sklenicich

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: