MED S RAKYTNÍKEM 250 G
Detailní popis produktu
Máte chuť na sladké, ale obyčejný med je na vás "až moc"? Co takhle zkusit náš med s rakytníkem? Rakytník je sám o sobě velmi, opravdu velmi kyselý - obsahuje totiž pěknou dávku vitamínu C. No ale, když rakytník spojíte s medem, dostanete chuťově velmi vyváženou pochoutku na rohlík nebo do čaje.
A to si představte... nejenže náš med je poctivý med od včelaře z Vysočiny, ale také lyofilizovaný rakytník, který do něj mícháme je z České republiky a je ručně sbíraný. To jsou dva hlavní důvody, proč je med s rakytníkem od nás opravdu kvalitní nešizený produkt a dám za něj ruku do ohně.
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu lyofilizovaný rakytník a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu několik minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
"Člověk by si řekl - aha, med s rakytníkem, no to tak možná na zimu do čaje.. ale co vás nemá, med s rakytníkem má alespoň u nás doma využití po celý rok.
A začínáme pěkně z jara, to když už si všichni myslíme jaké není teplo a hrneme se ven v kraťasích a krátkém tričku, za dva dny jsme doma pod peřinou a naříkáme, že nás bacil nějaký bacil. To pak pěkně nastoupí med s rakytníkem ráno ke snídani na krajíc chleba s máslem, rovnou ho lupnu lžičku i do čaje a jak je mi zanedlouho dobře. Jarní virózy není radno podcenit.
Poté přichází léto, panečku, letní rakytníková limonáda, to je něco! Klárka vezme med s rakytníkem, v trošce vlažné vody jej rozmíchá, přilije tam studenou perlivou vodu, hodí pár kostek ledu, snítku máty a to máte vidět, jak rychle tahle dobrota mizí ze sklenic všech přítomných. :-)
Podzim a zima už jdou na rakytník ruku v ruce s jarem. Nejvíc jej užijeme do čajů, jako podporu imunity. Nejsem moc zvědavý na lékárenské supr čupr nadupané vitamíny na imunitu, já vsázím na med a rakytník. Nechávám svoji imunitu na přírodě a světe div se, funguje mi to perfektně."
Benefity rakytníku
- Podporuje správnou funkci imunitního systému
- Podporuje vyrovnané trávení
- Má antioxidační vlastnosti
- Pomáhá snížit negativní účinky oxidačního stresu
- Doporučujeme jej jako prevenci onemocnění kardiovaskulárního systému
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizovaný rakytník 5%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.