MED S LEVANDULÍ 250 G
Detailní popis produktu
Spojili jsme náš kvalitní med z Vysočiny a sušené květy levandule a vznikla z toho chuťová bomba plná léta, rozkvetlých květin a uklidňující levandule.
Každý z nás si zaslouží po náročném dni chvilku relaxu a pohody. Sami to známe, někdy je všechno náročné a umět si odpočinout je základ. Proto jsme pro vás umíchali tento med plný chutě a vůně blahodárné levandule.
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu levandulové květy a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem levandulí skutečně nešetřil, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
"Tak tohle je krásná kapitola sama pro sebe. Ani jsem netušil, jak super bude med s levandulí. Přiznám se, že tento si na pečivo nemažu, ale rovnou jej dlabu lžičkou ze sklenice. Levandulový med je taková moje první pomoc, když je náročný den nebo se mi nedaří usnout. Lupnu si lžičku do čaje a během chvilky je mi lépe. Klárka taky ráda dlabe jen tak, dříve odpůrce levandule je dnes doslova závislák na lžičce, když je toho na ni moc. " včelař Ondra
Benefity levandule
- Pomáhá proti stresu
- Je považována za přírodní antidepresivum
- Působí proti nadýmání a podporuje funkci trávení
Složení: Květový pastový med 95%, sušená levandule 5%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.