MED S DRAČÍM OVOCEM 250 G
Detailní popis produktu
Okouzlující a nevšední exotický zážitek. Vybrali jsme to nejlepší dračí ovoce, nebo-li pitayu a dali jej dohromady s naším medem z Vysočiny. Pro někoho nevšední, ale kdo ochutnal, brzy se vrátil pro další.
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu lyofilizované dračí ovoce a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil ovocem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu několik minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jakou chuť má dračí ovoce?
Dračí ovoce má velmi jednou a mírnou chuť. Chuť je podobná jako kiwi s melounem.
Jak jej využíváme u nás doma?
“Inu co si budem, tenhle med má nejraději naše Barunka a všichni její kámoši a kámojdy ze školky. Barva je pro děti tak atraktivní, že prostě vede. Jinak jej Klárka používá jako zdobení na dorty, na palačinky nebo třeba na bábovku, to je panečku pecka.
Taky je z něj boží letní limča, uděláme sodovku, lžíci medu rozmícháme v teplé vodě, zalijeme sodovkou, přidáme led, citron a mátu a dobrota je na světě.” včelař Ondra.
Benefity dračího ovoce
- Pomáhá detoxikaci organismu
- Podporují dobré trávení
- Pomáhá udržet dobré kardiovaskulární zdraví
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované dračí ovoce 5%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.