LETNÍ LIMITKA 250 G






Detailní popis produktu
Neodolatelná kombinace medu z našeho rodinného včelařství a exotického ovoce. V našem včelařství dbáme na nejvyšší kvalitu a tradiční postupy s moderním nádechem.
Dej si lžičku naší limitky a budeš si připadat jako na pláži a piňa coladou v ruce!
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu pečlivě vybrané ovoce, kterým moc nešetřím a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Med si díky světlým odstínům ovoce uchovává svoji krémovou barvu, konzistence je také krémová a suprově se nabírá na lžičku. Voní po medu a použitém ovoci, je šťavnatý a plný chutí.
Med stáčíme do sklenic ručně a tak je vše plně pod kontrolou a tradiční." Tvůj včelař Ondra
Jak jej využíváme u nás doma?
" Letní limitku využíváme na typické letní radůstky. Ledová limonáda - naše limitka a citron - boží. Nebo taky děláme dětskou piňa coladu - dáme led, ananasový nebo kokosový džus, lžičku limitky, smetanu a šejkrujeme - to je pak lahoda jahoda u bazénu s tímto drinkem. A navíc se po něm nemotá hlava, takže win-win." včelař Ondra
Složení: Květový pastový med 95%, lyofilizované mango 2%, lyofilizovaný banán 2%, lyofilizovaný ananas 1%
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše medová dílna.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.