S medem na grilovačku!

Léto v plném proudu, koupačky, grilovačky snad na každé zahradě či dvorku, vůně grilovaného masa linoucí se snad všude. Všichni to moc dobře známe, každý chceme dopřát našim nejbližším to nejlépe připravené grilované maso co jen dovedeme. Ale jak na to? Jaká bude ta nejlepší marináda ze všech? 

Pár tipů tu pro Vás máme a moc rádi se o ně podělíme!

 

1. Medová marináda s chilli

Co budete potřebovat?
 
1 chilli paprička
 
2 stroužky česneku
 
100 ml medu
 
100 ml ananasového džusu
 
1 lžíce sójové omáčky
 
1 lžíce hrubozrnné hořčice
 
sůl
 
pepř
 
 
Postup:
 
1. Chilli papričku a česnek nasekejte na kousky a dejte do větší ´misky.
 
2. Poté přidejte náš domácí med, ananasový džus, sójovku a hrubozrnnou hořčici.
 
3. Dle potřeby lze dochutit solí a pepřem, my však dáváme přednost přirozené chuti použitých ingrediencí. :-)
 
 
Náš tip.: Přidejte do marinády pár snítek máty pro osvěžení
 
 
 
2. Medová marináda s citronem
 
Co budete potřebovat?
 

5 lžic sójové omáčky

2 čajové lžičky sezamového oleje (v případě nouze slunečnicový)

2 lžičky citronové šťávy

2 lžičky medu

 

Postup je jednoduchý, všechny ingredience smíchejte dokupy a už zbývá jen naložit masíčko! :-)


A nakonec naše nejoblíbenější a nejjednoduší marináda:

Co budete potřebovat?

1 lžíci medu

2 lžíce slunečnicového oleje

2 stroužky česneku

špetku soli

 

Postup:

V míse smíchejte metličkou med a slunečnicový olej, poté rozmačkejte česnek a přidejte jej do mísy.

Poté dle chuti dosolte a nechejte masíčko, ať se naloží a nátáhne pořádně chutě a vůně marinády! :-)


 

Teď už jen zbývá popřát dobrou chuť a krásný zbytek léta! ♥